Εγκατάσταση φιαλών υγραερίου

Κάθε σπίτι ή επιχείρηση έχει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες σε σχέση με τις συσκευές αερίου που διαθέτει ή σε σχέση με τους χώρους που διαθέτει.

fiali-web

Αν πρόκειται να εγκαταστήσετε μία φιάλη υγραερίου στο σπίτι σας, τότε αυτή η φιάλη θα μπορούσε να τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και με έναν κατάλληλο σωλήνα θα μπορέσει να τροφοδοτηθεί η συσκευή σας.

Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, τότε πιθανά η φιάλη αυτή θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού.

Αν όμως οι ανάγκες σας επιβάλλουν την χρήση περισσότερων φιαλών, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια συστοιχία φιαλών και ανάλογα με τις δυνατότητες του χώρου θα τοποθετηθούν στο κατάλληλο σημείο.

Το πόσες φιάλες χρειάζεστε εξαρτάται καθαρά από την κατανάλωση των συσκευών αερίου που διαθέτετε.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η επιλογή θα πρέπει να γίνεται με βάση τα όσα ορίζει ο τεχνικός κανονισμός σε σχέση με τις εγκαταστάσεις φιαλών σε οικίες.

Αντίστοιχα, η εγκατάσταση φιαλών υγραερίου σε επαγγελματικούς χώρους, στηρίζεται σε παρόμοιες πρακτικές όπως και στην οικιακή εγκατάσταση. Συνήθως η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη στους επαγγελματικούς χώρους και σε κάθε περίπτωση εντοπίζουμε τις ανάγκες και τις δυσκολίες και πράτουμε ανάλογα.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικούς περιορισμούς στην εγκατάσταση φιαλών μέσα στην οικία:

Καταρχήν  επιτρέπεται η εγκατάσταση μόνο 1 φιάλης (βουτάνιο, μείγμα), δηλαδή φιάλης μέχρι 10 κιλών

Απαγορεύεται:

  •  Η εγκατάσταση φιαλών υγραερίου σε χώρους που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως υπνοδωμάτια.
  •  Η εγκατάσταση φιαλών σε υπόγεια.

 

Πατήστε εδώ για να κλείσουμε ένα ραντεβού για να δούμε ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες και ποια είναι η καλύτερη λύση για εσάς.